Június 7-én indul a Sanghaj és Budapest közti új járat, amelyet a korábbi híreknek megfelelően a Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dremalinerei fognak teljesíteni.

A Routes Online bejegyzése szerint a járat a China Eastern kódját is viszi majd, mivel a Shanghai Airlines a kínai óriáscég  leányvállalata.

Az adatbázis szerint a járatok szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek majd. Az FM/MU 869-es járat 0.40 perckor indul Sanghaj – Putung repülőteréről és reggel 6 órakor érkezik meg Budapestre. A Liszt Ferenc-repülőtérről az FM/MU 870-es járat 12.30-kor száll fel és helyi idő szerint másnap hajnalban, 4.50 perckor landol.

A járatra jegyet foglalni továbbra sem lehet.

Korábbi információk szerint a légitársaság heti négy járatra kért engedélyt a kínai hatóságoktól, de ebből a Routes Online bejegyzése szerint hármat töltöttek fel az adatbázisba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa korábban azt közölte, hogy a jegyértékesítés feburárban, vagy márciusban indul majd.

A Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamlinerei négyosztályos elrendezésben 285 utas szállítására képesek. A repülőgépek fedélzetén 4 első osztályú, 26 business, 28 prémium turista és 227 turista osztályú ülés található.