Balul sült el az American Airlines kabinfelújítási programja, a légitársaság 14 gépét kellett ideiglenesen kivonni a flottából minőségi hibák miatt.

Az Airways Magazine a cég tájékoztatására hivatkozva azt írta, a Boeing 737-800-asok felújítása során a fej feletti tárolók cseréjénél akadtak egy nem részletezett minőségi problémára. Bár a társaság állítása szerint ez nem befolyásolná a légiközlekedés biztonságát, úgy döntöttek, nem adják forgalomba az érintett 14 gépet és 90 járatot töröltek.

A kép illusztráció. Fotó: American Airlines

A cég közölte továbbá, hogy a Szövetségi Légügyi Hatósággal (FAA) együtt vizsgálja a megoldási lehetőségeket és az érintett 737-eseken újabb vizsgálatokat rendelt el. Arról a társaság nem tájékoztatott, hogy az átvizsgálás mennyi időt vesz igénybe és a gépek mikor állhatnak újra forgalomba.

Az American Airlines a Project Oasis névre hallgató beruházás keretében mintegy kétszáz keskenytörzsű gépének kabinját újítja fel, hogy a teljes flotta egységes belsővel rendelkezzen. Ennek során az American a MAX-okban használt konfigurációt használja majd, eltávolítja a még meglévő fedélzeti szórakoztató rendszert a gépekből, némileg csökkenti a székközt és a korábbinál 12-vel több széket helyez el a kabinban. Emiatt a társaságot az utasok mellett a légiutas-kísérők is kritizálták.

 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.