A kínai Weibo közösségi portálon megjelent felvételek szerint kigyulladt, aztán teljesen kiégett az orosz Aviastar-TU légitársaság RA-64032 lajstromjelű Tupoljev Tu-204-100C áruszállító repülőgépe a kelet-kínai Hangcsou repülőterén.

A kínai Alibaba kereskedelmi vállalathoz tartozó Cai Niao logisztikai cég festését viselő, 19 éves, orosz gyártású áruszállító repülőgép a járatkövető adatbázisok szerint január 8-án hajnalban érkezett Hangcsouba Novoszibirszkből.

A Twitterre is felkerült felvételek szerint a Tu-204 áruszállító repülőgép az állóhelyen gyulladhatott ki, teljesen kiégett, törzse több darabra tört.

A január 8-án, helyi idő szerint kora reggel bekövetkezett esemény körülményeiről nem tudni részleteket, de kínai lapértesülések szerint a repülőgép fedélzetén az indulást megelőzően keletkezett tűz. A helyszínre riasztott tűzoltóegységek a gépen tartózkodó nyolc fős személyzetet hamar kimentették, hármuk szenvedett könnyebb, nem életveszélyes sérüléseket. A teherszállító repülőgép rakterében nem volt veszélyes áru, a tüzet mintegy fél óra alatt sikerült eloltani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.