Bizonytalanná vált a kanadai Air Transat anyacégének eladása, miután a vevő, az Air Canada nem hosszabbította meg az ügylet február 15-én lejárt határidejét. Közben viszont új érdeklődő is felbukkant.

Mivel még nem érkezett meg minden hatósági jóváhagyás arra, hogy az Air Canada felvásárolja a Transat A.T.-t, az Air Transatot tulajdonló vállalatot, szükséges lett volna az üzlet határidejének meghosszabbítására, amit viszont az Air Canada nem tett meg. Egyelőre egyeztetnek a további lehetőségekről, az előzetes megállapodás érvényben marad, amíg valamelyik fél vissza nem lép.

Eközben Pierre Karl Péladeau kanadai üzletember azt nyilatkozta, hogy egyeztetést kezdeményez a felvásárlásáról – a Reuters híre szerint. A Québecor Inc. élén álló üzletember már korábban is tett kísérletet a turisztikai cég és a hasonló nevű szabadidős légitársaság felvásárlására. Elemzők további ajánlattevők felbukkanását is várják.

Forrás: Air Transat

Amint korábban megírtuk, az Air Canada még 2019-ben állapodott meg a Transat felvásárlásáról, azonban a világjárvány miatt kialakult piaci helyzet okán több körben is jelentősen csökkentették a felvásárlási árat, és módosították a fizetési feltételeket, amelyet a szorult pénzügyi helyzetben lévő Transat menedzsmentje és részvényesei rendre el is fogadtak.

A kanadai kormány február elején feltételekkel már jóváhagyta a felvásárlást, ám az Európai Bizottság további adatokat kért be a társaságokról, így az európai versenyfelügyeleti jóváhagyás csak az idei első félévben érkezhet meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Air Canada