A regionális légitársaság törölte a Bukarest és Budapest közötti járatait, az egyik tulajdonos a napokban azt közölte, hogy kezdeményezte a cég fizetésképtelenné nyilvánítását.

Az Air Connect a nyári menetrend kezdetén indította el járatait Bukarestből és Kolozsvárról Budapestre, amelyeket néhány kivételtől eltekintve személyzettel együtt bérelt repülőgépekkel (wet-lease) teljesített, számos járat jelentős késésekkel közlekedett, vagy éppen el sem indult. A kolozsvári összeköttetést korábban megszüntették.

Júliusban azt közölték, hogy az összes bukaresti járatukat – köztük a hetente két, később három alkalommal közlekedő budapestit is – áthelyezik Baneasára, a román főváros másodlagos légikikötőjébe.

A napokban a Bukarest és Budapest közötti útvonalra megszűnt a jegyek értékesítése, a járatokat pedig törölték.

A légitársaság egyik részvényese a Boardingpass.ro román portál értesülése szerint az elmúlt hétvégén kezdeményezte az illetékes bíróságnál, hogy nyilvánítsák fizetésképtelenné a légitársaságot, a felek közléseiből gyanítható, hogy a másik két részvényessel kialakult pénzügyi vita állhat a háttérben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A lapunkhoz eljuttatott közlésében az Air Connect azt írta, hogy a cég egyik részvényese által kezdeményezett jogi eljárás egyelőre függőben van a bíróságon, a légitársaságot nem nyilvánították fizetésképtelenné, az ügy a cég működésére nincs hatással, zavartalanul üzemel.

A budapesti járat leállítására kereskedelmi okok miatt került sor – tette hozzá a közlés.

Fotó: AIRportal.hu