A rivális indiai légitársaságok átveszik a becsődölt és működését múlt héten felfüggesztő Jet Airways repülőgépeinek és alkalmazottainak egy részét, ahogy a szabadon hagyott útvonalakat és leszállási résidőket is igyekeznek betölteni.

Bizonytalan a jövője a Jet Airways több mint húszezer alkalmazottjának, annak ellenére, hogy a légitársaság múlt heti bejelentése szerint csak “ideiglenesen függesztették fel” a működésüket, amíg sikerül megállapodni a lehetséges új befektetőkkel és hitelezőkkel a cég finanszírozásáról.

Az elmúlt napok hírei alapján azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy az adósságokat maga előtt görgető indiai légitársaság esélyei az újraindulásra egyre soványodnak, miközben a rivális cégek komoly terjeszkedést folytatnak.

Az indiai légügyi hatóság (DGCA) közlése szerint csak egy konkrét és kellően alátámasztott üzleti terv benyújtása esetén engedélyezik a Jet Airways újraélesztését.

Fotó: AIRportal.hu

A legfrissebb hírek szerint az Air India és a Spicejet számos munkavállalónak ajánlott állást, bár a korábbinál alacsonyabb fizetéssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Spicejet ötszáz, többségében volt Jet Airways pilótát, légiutaskísérőt, repülőgépszerelőt és földi kiszolgálót vett fel és közlésük szerint még nem értek a folyamat végére. A légitársaság emellett 22 darab Boeing 737-800-as átvételéről kötött megállapodást. A Twitteren jelent is már meg fotó egy Spicejet logóval felülmatricázott egykori Jet Airways 737-esről.

Az indiai nemzeti légicég 150 légiutaskísérőt vett át nemzetközi útvonalakra és a Jet Airways öt Boeing 777-es szélestörzsű repülőgépére is lecsapna.

Az indiai pénzügyminisztérium ennek megkönnyítése érdekében lazítana az érvényes vámszabályokon, hogy a Jet Airways bérelt gépeit ne kelljen kirepülni az országból, majd újra importálni és elvámolni ahhoz, hogy más légitársaságok átvehessék azokat.