A reggeli órákban a Skyguide léginavigációs szolgáltató rendszerében bekövetkezett műszaki hiba miatt le kellett zárni Svájc légterét, leállt az induló és érkező forgalom az ország repülőterein, és az átrepülés sem volt lehetséges.

A Skyguide légiforgalmi szolgálat rendszerében június 15-én a hajnali órákban bekövetkezett hiba következtében a Zürich és a Genf repüléstájékoztató körzetek (FIR) forgalmában teljes légtérzár lépett életbe.

Szünetelt az átrepülő forgalom az ország légterében, valamint Svájc repülőterei – beleértve a zürichi és genfi nemzetközi légikikötőket – nem fogadtak és indítottak járatokat.

Fotó: AIRportal.hu

A Swiss közlése szerint a reggel és délelőtt érkező hosszútávú járataik a szomszédos országok repülőterein szálltak le, például Bécsben, Milánóban és Lyonban. A reggeli rövidtávú járatok pedig nem tudtak elindulni.

A zürichi repülőtér üzemeltetőjének közlése szerint reggel 9 óra után újraindult a forgalom, 9:30-ig 50, azt követően 75 százalékos kapacitással.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Swiss törölte a menetrend szerint szerda reggel 8:50-kor Budapestre érkező LX 2250-es és a Zürichbe 9:40-kor visszainduló LX 2251-es járatát a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint.