Bejelentette járathálózatának századik útvonalát a LOT. A lengyel légitársaság 2019 január 7-től közvetlen járatokat indít Varsó és a brit főváros pénzügyi központjában működő London City (LCY) repülőtér között. A légitársaság négy vadonatúj Embraer E190-es repülőgépet szerez be a járatok teljesítésére a közlés szerint.

A LOT Varsó – London City járatai hetente 12 alkalommal közlekednek. 

Forrás: LOT

A LOT járatai az üzleti utazók igényeihez igazodva vasárnap kivételével minden nap reggel 7:15-kor indulnak Varsóból és 9 órakor érkeznek meg Londonba, valamint szombat kivételével minden nap délután 4:15-kor szállnak fel Varsóból és este 6 órakor szállnak le London központjában.

A visszafelé közlekedő járatok vasárnapi napok kivételével reggel 9:30-kor szállnak fel London Cityről és délután 1-kor érkeznek meg Varsóba, valamint szombati napok kivételével este fél hétkor indulnak és 22 órakor szállnak le Varsóban (helyi idők).

Az új járatokkal nem csak a Varsóból közvetlenül London szívébe utazó üzletembereknek szeretnének kedvezni, hanem a Vilnius, Kijev, Lvov, Riga, Bukarest, Lárnaka és Tbilisiből is megjárható London egy nap alatt varsói csatlakozással.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az üzleti utazók mellett a néhány napos, vagy hosszú hétvégi városlátogatásra utazó turistákra is számít a légitársaság.

A London City-ről induló járatok menetrendjét úgy alakította ki a légitársaság, hogy azok a cég Távol-Kelet felé közlekedő hosszútávú járataira is kedvező csatlakozást (ráhordást) nyújtsanak,
például Szingapúr, Tokió, Szöul, Peking, sőt Astana irányába is, de emellett a közép és kelet európai járatokra is átszállhatnak majd Varsóban az utasok.

A London City operációhoz a LOT négy vadonatúj Embraer E-190 regionális repülőgép beszerzése mellett döntött (a bejelentett heti 12 Varsó – London City járat mellett a gépek nyilván más járatokat is teljesítenek majd – a szerk.), amelyeket 2018 végéig állít forgalomba a légitársaság.

Mint ismert a London City repülőtéren érvényben lévő speciális zajvédelmi és megközelítési eljárások és a rövid futópálya miatt csak néhány típus rendelkezik olyan engedéllyel, ami lehetővé teszi az ottani operációt. Az új Embraer E-190-es repülőgépeket 106 utas szállítására székezi be a légitársaság. A négy E-190-es repülőgépet a Nordic Aviation Capital-tól (NAC) lízingeli a LOT a NAC közlése szerint.

A LOT Budapesten is fontos bejelentésre készül jövő héten.

A budapesti repülőtéren június 21. csütörtökön megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón a tegnap kiküldött meghívó szerint fontos bejelentést tesz a légitársaság vezérigazgatója Rafal Milczarski, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója jelenlétében.