Kiürítették a francia hatóságok a Párizs-Orly repülőtér déli terminálját, miután az utasforgalmi épületben lövöldözés történt.

A BBC tudósítása szerint egy embert lelőttek, miután az megpróbálta elvenni az egyik, a repülőtéren szolgálatot teljesítő katona fegyverét, majd egy üzletbe menekült. Az AFP egy repülőtéri dolgozótól kapott információi szerint az incidens a Turkish Airlines pultjainak közelében történt.

A Mail Online híre szerint szintén ma reggel egy közúti igazoltatásnál meglőttek egy rendőrt, a legfrissebb értesülések szerint az elkövető ugyanaz a férfi volt, akit a repülőtéren lelőttek.

Később az Orly repülőtér mindkét terminálját kiürítették, a helyszínre rengeteg terrorelhárító érkezett. A repülőtérre érkező repülőgépek egy részét várakoztatták és átirányították a Charles De Gaulle repülőtérre, a már földön lévő gépekből nem engedték kiszállni az utasokat.

A terminál bejáratától 200 méterre kordonokat állítottak a hatóságok, mindenkit ezeken kívülre tereltek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hatóságok a repülőtér épületeiben nem találtak robbanószerkezetet.

A repülőtér a délutáni órákig nem indít és nem fogadott járatokat, a forgalom délután 2 és 3 óra között kezdett visszaállni.

Orly Párizs második legnagyobb repülőtere, a városközponttól 13 kilométerre található.

Videók a Twitterről

Frissítve: 2017.03.18. 17:00