Akaratán kívül magas költségvetésű, ugyanakkor rendkívül tanulságos oktatóvideót készített a KLM, Holland Királyi Légitársaság minden a világon földi kiszolgálással foglalkozó dolgozó részére.

A nyilvánosságra került biztonsági kamerás videón az látható, hogy egy KLM Boeing 747-400-ast vontatnak – feltehetően üresen – egy állóhelyre, ahol a figyelmetlen földi kiszolgáló dolgozók minden bizonnyal az állóhely biztonsági területén felejtettek egy a repülőgépek rakodására használt highloadert. A szintén figyelmetlen repülőgépvontató vezető nem vette észre a rossz helyen maradt földi kiszolgáló eszközt, vagy abban bízhatott, hogy az a biztonsági állóhely vonalain kívül parkol, így az óriásgép elfér mellette.

Sajnos nem így lett, a 25 éves Boeing 747-400-as jobb oldali külső (négyes számú), General Electric CF6 hajtóműve nekiütközött a földi kiszolgáló eszköznek. A PH-BFN lajstromjelű repülőgép hajtóművében jelentős anyagi kár keletkezett.

Ennek a repülőgépnek egyébként nem ez az első hasonló balesete, 2006-ban egy félresikerült vontatás során egy vontatójármű szorult be a repülőgép törzse alá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.