A Katari Állam legelső műrepülő bemutatóját tarthatta meg a világbajnokságot nyert magyar pilóta, Nádas Tamás, aki akkora sikert aratott, hogy három térségbeli országba is meghívást kapott.

Az Al Khor Airshow névre keresztelt rendezvény főszervezője, Mr. Khaled al Khater a magyar pilótát találta a legalkalmasabbnak arra a feladatra, hogy egyedülálló szólóprodukcióval mutathassa be a repülés ezen ágazatának szépségeit.

A légibemutatón ehhez alkalmazkodva nem okozott csalódást Nádas Tamás, ugyanis a remekre sikerült előadást a nézők sokasága is figyelemmel kísérte, majd leszállás után Katar légügyi hatóságának elnöke is külön gratulált Tamásnak és Tóth László, tiszteletbeli külgazdasági tanácsadónak.


Bár az Al Khor Airshow már korábban is megrendezésre került a gazdag arab országban, ilyen formátumú műrepülésnek eddig még nem lehettek szemtanúi az erre a repülőnapra kiutazó érdeklődők.

A sikert koronázta, hogy a magyar műrepülő bajnok elismerésül meghívást kapott a Bahreini Királyságba, Szaúd-Arábiába és Kuvaitba is, hogy Edge 540T típusú gépével ott is látványos előadással örvendeztesse meg a közönséget.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!