Nem állt le a légiforgalmi irányítók toborzása, de a járványügyi helyzet miatt a kiválasztási folyamat személyes találkozót igénylő lépéseit határozatlan időre szünetelteti a HungaroControl.

A HungaroControl 2020. május 10-ig meghosszabbította a légiforgalmi irányító tanfolyam jelentkezési határidejét.

A magyar légtérben, valamint a Koszovó feletti magas légtérben közlekedő légi járművek irányításáért felelős vállalat továbbra is fogadja a jelentkezéseket a 2020 őszén induló légiforgalmi irányító képzésére.

A folyamatban lévő képzésekkel kapcsolatban felelős döntést kellett hozni: a HungaroControl pedig folytatja, amit elkezdett; nem állít le véglegesen egyetlen képzést sem – ezt Szepessy Kornél vezérigazgató nyilatkozta a múlt héten a mandiner.hu-nak.

Ilyen csodálatos kilátás nyílik a repülőtérre a torony irányítókabinból. (Fotó: Csuha Péter, légiforgalmi irányító, HungaroControl)

A HungaroControl számára elsődleges a jelentkezők és a saját munkatársai egészsége. Mivel a légiforgalmi irányító kiválasztás több olyan lépésből áll, amelyeknél elengedhetetlen a jelöltekkel való személyes találkozó, a vállalat határozatlan időre elhalasztotta a FEAST teszteket, valamint az Assesment Center és az egyéb személyes találkozót igénylő kiválasztási lépéseket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelentkezésüket május 10-ig beküldők, a tanfolyamra korábban jelentkezők, vagy már egyes lépéseket sikeresen teljesítő jelöltek számára is folytatódik a kiválasztás, amint azt a helyzet lehetővé teszi.

A HungaroControl az ország légterén áthaladó repülőgépek biztonságáért felelős körzeti (radaros), valamint repülőtéri (tornyos) légiforgalmi irányítók képzését kezdi meg idén. A tanfolyamon összesen 26 fő vehet részt.

Fotó: AIRportal.hu

A tanfolyamra bárki jelentkezhet, aki európai uniós állampolgár, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismeri, illetve betöltötte a 20. életévét. Az említetteken túl a jelentkezőnek államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsgával, vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal, és legalább középfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie.

A jelentkezéshez fényképes önéletrajz, motivációs levél, a legalább középfokú iskolai végzettséget igazoló okirat másolata, valamint az államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány másolata szükséges.

A jelentkezéssel, kiválasztással és a tanfolyammal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és válaszokat itt találod.

Jelentkezz légiforgalmi irányítónak és a HungaroControl kezedbe adja az irányítást!
Végső határidő 2020. május 10-e!

Kapcsolódó cikk:

Leggyakoribb kérdések és válaszok a légiforgalmi irányítók képzéséről