A jelenlegi tervek szerint május 21-től indulnak újra az Emirates járatai Budapestre, a Qatar Airways május végéig heti négy járatot küld Dohából, ezeken a budapesti járaton szokatlan típusok is előfordulhatnak, a Wizz Air jelenleg hat, a Ryanair egy útvonalon üzemeltet menetrend szerinti járatokat Ferihegyről.

Frissítette menetrendjét az Emirates az augusztus végéig tartó időszakra. A dubaji légitársaság napi rendszerességű járata Dubaj és Budapest között 2020. május 21-től indul újra a foglalási rendszerekben jelenleg elérhető adatok szerint.

Az Emirates Boeing 777-300ER típusú repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Az útvonalat változatlanul Boeing 777-300ER repülőgépekkel teljesíti a légitársaság – írta az Airlineroute blog a foglalási rendszerek 2020. április 11. hajnali órákban elérhető adatai alapján.

Néhány menetrend szerinti utasszállító járat most is közlekedik Budapestről

A Qatar Airways a legfrissebb elérhető menetrendi információk szerint május 31-ig hetente négy járatot üzemeltet Budapestre, nagyrészt Airbus A320-as repülőgépekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A foglalási rendszerekben elérhető adatok szerint júniusban a heti járatszám tízre emelkedik Airbus A330-asokkal, majd júliustól áll vissza a megszokott napi két járat.

Áprilisban a Qatar Airways foglalási rendszere szerint a meglévő néhány járaton a légitársaság Boeing 787-8 Dreamliner repülőgépei közlekednek (április 16, 17, 19, 23, 26) az A320-asok helyett.

Április 29-én a QR200-as járatot a légitársaság foglalási rendszerében jelenleg elérhető adatok szerint Airbus A350-900-as teljesíti majd.

A Wizz Air az április 17-ig tartó időszakban hat útvonalon üzemeltet menetrend szerinti járatokat Budapestről. Bázel, Barcelona, Dortmund és Stockholm (Skavsta) irányába heti 3-3, Eindhovenbe naponta egy, London Luton reptérre napi két menetrend szerinti járatot üzemeltet a magyar fapados.

A jelenlegi adatok szerint Szkopjébe április második felében, Szarajevóba május elejétől indulhatnak újra a Wizz Air járatai, hetente 2-2 alkalommal.

A Ryanair 2020. május 7-ig tette közzé a napokban az ideiglenes menetrendjét, ebben mindösszesen egy budapesti útvonal szerepel, az ír fapados hetente négy járatot üzemeltet London (Stansted) és Budapest között.

A fentieken kívül április végéig a Belavia üzemeltet heti 2-3 járatot Minszkből, valamint a British Airways London (Heathrow) és Budapest között heti 3-4 alkalommal repül.

A magyar hatóságok rendelkezései szerint Magyarországra március 17-től csak a magyar állampolgárok és az EGT országok azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak Magyarországon. A rendelkezések a kiutazást nem korlátozzák, a repülőtérről bárki – külföldi és magyar állampolgár is – elutazhat, azonban a cél- és tranzit országok hatóságainak rendelkezéseit minden utasnak figyelembe kell vennie.

A járatok menetrendje a légitársaságok döntései, és az érintett országok hatósági rendelkezései függvényében akár napról napra változhatnak, az ad-hoc járattörlések, vagy módosítások valószínűsége is nagyobb a szokásosnál.