Kiterjeszti a Frankfurt és Berlin-Tegel közötti, belföldi Boeing 747-400-as operációját a Lufthansa. A légitársaság az Air Berlin megszűnése miatt az útvonalon jelentkező magas keresletet jelölte meg a döntés okaként.

Amint arról korábban beszámoltunk, novemberben összesen hatvan járaton közlekedik Jumbóval a Lufthansa Frankfurt és Berlin között. A mostani bejelentés szerint pedig december első három hetére is kiterjeszti a 747-es operációt ezen az útvonalon a német légitársaság.

A Lufthansa Boeing 747-400-as repülőgépei december első három hetében 28 járatot teljesítenek Frankfurt és Berlin között.

Az ATW online információi szerint gazdasági szempontból a döntés nem éri meg a Lufthansának, azonban a Jumbó kínálta többletkapacitásra szükség van ezen a fontos útvonalon, annak ellenére, hogy a Tegel repülőtér infrastruktúrája nem ideális a 747-esek kiszolgálására. Ugyanakkor a Lufthansa és a repülőtér munkatársai fantasztikus munkát végeznek az óriásgépek kiszolgálásával.

A légitársaság 16 járatot közlekedtet naponta az útvonalon, ez a Lufthansa legsűrűbben repült útvonala, de így is szükség van a 747-esek nagyobb kapacitására egyes járatokon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az útvonalon a Lufthansa alapesetben az A320-as gépcsalád valamely típusváltozatát közlekedteti, 138 és 200 ülés közötti férőhellyel. A Jumbókon pedig hatvanhét business-szék mellett 304 prémium turista és normál turista hely található.

A Lufthansa Boeing 747-400-as repülőgépe Frankfurtban. (Fotó: AIRportal.hu)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!