Vasárnap reggel 8 óra 20 perces repülés után, egyenesen a gyárból érkezett meg Oslóba a Norwegian első Boeing 787 típusú utasszállító repülőgépe. A 291 utas szállítására alkalmas Dreamlinert, mielőtt New York-i és bangkoki járatokat teljesítene Európán belüli útvonalakon vezeti be a légitársaság a forgalomba.

A norvég low-cost légitársaságnak összesen 8 darab Boeing 787-8-asra van rendelése. Az első Dreamliner (EI-LNA) átadó ceremóniájára múlt hét csütörtökön került sor. A gép finanszírozója az International Lease Finance Corporation (ILFC), amelynek portfoliójában a lízingcégek sorában elsőként jelenik meg 787-es típus.


A Július 4-től augusztus 4-ig terjedő nyári időszakban a Norwegian Dreamliner európai útvonalakon teljesít szolgálatot, majd ezt követően New York és Bangkok, később, novembertől pedig Fort Lauderdale is felkerül a hosszú távú járatok kínálatába.

Az idei évben még további három 787-est készül átvenni a légitársaság, kettő az ILFC-n keresztül, míg egy közvetlen rendelésként érkezik a flottába. A típus gyártásában keletkezett késések, valamint az év eleji akkumulátor problémákból eredő repüléstilalom miatt a cég május végén egy bérelt Airbus A340-300-assal volt kénytelen megkezdeni interkontinentális működését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!