Egy bíróság újból felfüggesztette a Boeing és az Embraer vegyesvállalatának létrehozását, miután a cég szakszervezetei csoportos keresetet nyújtottak be, mivel ellenzik az ügyletet. A brazil gyártó közölte, megteszi a szükséges jogi lépéseket. Néhány nappal később pedig a fellebbviteli bíróság megváltoztatta a döntést, így ismét szabaddá vált az út a házassághoz.

Miután nemrég egy bíróság felfüggesztette, majd a fellebbviteli fórum engedélyezte a Boeing és az Embraer vegyesvállalatának létrehozását, most egy újabb beadvány alapján egy másik bíró állította meg a folyamatot – írja a Flightglobal.

Hírek szerint a tiltó végzés az után született meg, hogy az Embraer szakszervezetei csoportos keresetet nyújtottak be a vegyesvállalat létrehozása ellen.

A jelek szerint rázós út vezet a Boeing és az Embraer vegyesvállalatának létrejöttéhez (Fotó: Embraer)

A brazil repülőgépgyártó közölte, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket a döntés semmissé tételéért, és folyamatosan tájékoztatják a részvényeseket, valamint a piacot az ügy fejleményeiről.

Frissítés:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

 

Néhány nappal később a szövetségi fellebbviteli bíróság megváltoztatta ezt az ítéletet is, megint zöld utat adva a vegyesvállalat létrehozására.

 

A döntés karácsony másnapján született a Flightglobal jelentése szerint, így ismét folytatódhat a két gyártó közeledése. Azonban továbbra is előfordulhat, hogy valamiféle beadvány érkezik a vegyesvállalat ellen.

Amint megírtuk, a Boeing és az Embraer nemrég jelentette be, hogy tető alá hozták a megállapodásukat a vegyesvállalat létrehozásának részleteiről, így most már a kormány elé kerülhet a szerződéstervezet. Az amerikai gyártó 80 százalékos tulajdont és irányítói szerepet kapna a kereskedelmi típusokat, tehát az E-jeteket tovább vivő közös cégben, azonban számos döntést meghagyna Brazíliában.

A kormánynak aranyrészvénye van, ezzel vétójoga az Embraer ügyeiben, a házasságot pedig rajta kívül a különböző hatóságoknak is jóvá kell még hagyniuk.

Forrás: Boeing