A Condor tulajdonosa által Észtországban alapított légitársaságnak kiadták a légi üzemeltetői és a működési engedélyt, a Marabu járatai már április közepétől indulnak Hamburgból és Münchenből dél-európai nyaralóhelyek felé.

Az Attestor brit befektetési alap – amely 2021 májusában vásárolta fel a Condor részvényeinek többségét – tavaly decemberben jelentette be az észtországi cég megalapítását, amely miatt a német szabadidős légitársaság alkalmazottai egyébként aggodalmukat fejezték ki.

A Marabu januárban nyújtotta be az engedélyek iránti kérelmeit az észt hatóságokhoz, a hivatalokkal és a partnereivel történő együttműködésnek köszönhetően közlésük szerint rekordidő alatt szerezték meg a kereskedelmi járatok indításához szükséges Légi Üzemeltetői Engedélyt (Air Operator Cerficiate – AOC) és a Működési Engedélyt (Operating License – OL) is.

Forrás: Nordica Aviation

A korábbi közlés szerint az új légitársaság a gyors piacra lépés érdekében a Nordic Aviation Grouptól vesz bérbe személyzettel együtt hat Airbus A320neót, a friss közlemény azonban csak hármat említ, amelyet a Nordica üzemeltet majd a Marabu számára.

A Marabu Hamburgból és Münchenből mediterrán üdülőhelyekre, a Kanári-szigetekre és a Vörös-tengerhez repül április közepétől, emellett május 21-től Münchenből, valamint június 16-tól Hamburgból az észt fővárosba is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új légitársaság élére a Condor korábbi értékesítési vezetőjét, Paul Schwaigert nevezték ki.