Megtalálták csütörtökön Habarovszk közelében annak az An-26-os repülőgépnek a roncsait, amely előző nap eltűnt a radarokról.

Az MTI közlése alapján a gép maradványaira orosz hírügynökségi jelentések szerint egy hegygerincen, a Szpartak sítábor közelében bukkantak rá. Az időjárási feltételek csütörtökig nem tették lehetővé, hogy mentőhelikopter szállhasson le a baleset helyszínének közelében.

A repülőgép a bolsehehciri természetvédelmi területen, a Korfovszkoje községhez vezető úttól három kilométernyire járt szerencsétlenül.

Az orosz TASzSz hírügynökség közlése szerint az An-26-os roncsait az Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma keresést végző helikopteréről sikerült megtalálni. Az Interfax információi alapján a baleset helyszíne nehezen közelíthető meg a terepviszonyok miatt, így órákba telhet, amíg a földi mentőegységek meg tudják kezdeni az áldozatok és esetleges túlélők keresését.

Forrás: Wiki

Az MTI azt írja, hogy a gépen hat fős személyzet tartózkodott: a pilóta és a reptéri létesítmények műszaki állapotát ellenőrző szakemberek. Később közölték:
nem találtak túlélőket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására eljárás indult. A gép felkutatására hetven embert és húsz műszaki eszközt, közük két helikoptert mozgósítottak.

Az aviation-safety.net adatlapja szerint az érintett repülőgép az RA-26673 lajstromjelű, 1979-ben gyártott Antonov An-26KPA, amelyet az LPS Flight Checks & Systems üzemeltet. A cég a földi telepítésű rádiónavigációs rendszerek ellenőrzését végzi.