Megtelt a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér Holiday Parkolója, az utasokat és a munkába érkező dolgozókat zárt sorompók fogadták március 15-én pénteken dél körül.

Több olvasónktól is arról érkezett jelzés, hogy a Budapest Airport nem enged behajtani újabb gépkocsikat a Holiday Parkolóba, mert a helyszín teljesen megtelt pénteken, a dél körüli órákra.

Információink szerint nem tudtak behajtani a parkolóba pénteken napközben az előre kifizetett foglalással rendelkező utasok, valamint azok a földi kiszolgáló, vagy légitársasági dolgozók sem, akiknek a munkáltatója itt bérel helyet.

Egy budapesti bázison dolgozó pilóta elmondása szerint a hosszú hétvégéken, ünnepek környékén állandó problémát jelent, hogy a munkába érkező dolgozóknak nincs elkülönített rész a parkolón belül, ezért hosszasan kell vadászni a szabad helyekre és gyakran csak a parkoló legtávolabbi részein tudnak megállni. Azonban olyanra eddig nem volt példa, hogy a dolgozókat már be sem engedi a parkolókártyájuk érvényesítése után a sorompó.

A reptérüzemeltető sajtóosztálya megkeresésünkre megerősítette, hogy a Holiday Parkoló megtelt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátették, a Budapest Airport parkolóüzemeltetéssel foglalkozó munkatársai a helyszínen vannak és azokat az utasokat, akiknek volt előzetes, előre kifizetett foglalása kártalanítják, vagy elirányítják másik parkolóba.

Még csütörtökön a reptérüzemeltető közleményében arra figyelmeztette az érintett utasokat, hogy az előrejelzések szerint akár a napi negyvenezer utast is meghaladhatja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma a hosszú hétvége napjain. Ez ugyan elmarad a nyári időszak napi ötvenezres utasszámától, de mint hangsúlyozták, érdemes időben, minimum két órával a járat indulása előtt kiérkezni a repülőtérre.

Mint ismert, a Budapest Airport 2018 őszén egy 2500 férőhelyes parkolóház építési munkái miatt lezárta a terminálépületek előtti központi parkolót. A parkolóházat 2020 második negyedévében tervezi (tervezte) átadni a reptérüzemeltető.

Az építkezés azonban immár három hónapja leállt, miután a fővárosi kormányhivatal 2018. december 11-én visszavonta a parkolóház építési engedélyét. A területen jelenleg munka – a legutóbbi információk szerint – nem folyik, ugyanakkor a Budapest Airport már 2018. októberében lezárta és elbontatta a kivitelezővel az egykor 746 helyet kínáló felszíni ‘Terminál parkolót’.

A Budapest Airport az elmúlt időszakban több kritikát is kapott a repülőtéri terminálok és infrastruktúra állapota, a vasútállomás elhelyezése és a reptéri zaj miatt, ezzel kapcsolatos híreink itt olvashatók.