Új viteldíj-csomagokat vezet be turista és üzleti osztályain egyaránt a Qatar Airways, a termékek elnevezése és a szolgáltatás tartalma is változik. Eközben a légitársaság több járatát is újraindítja a következő hetekben, sőt két új útvonalat is nyit.

Három-három új jegyár-kategóriát vezet be a Qatar Airways az üzleti és turista osztályú utasok részére, ezek egyszerűbb, átláthatóbb szolgáltatáscsomagokat és nagyobb rugalmasságot nyújtanak az utasoknak – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a légitársaság.

Az üzleti (Business) osztályon a Classic, Comfort és Elite, a turista (Economy) osztályon a Classic, Convenience és Comfort nevű, különböző szintű szolgáltatást kínáló termékek közül lehet válogatni.

(Fotó: AIRportal.hu)

A turista osztályra a legmagasabb, Comfort kategóriájú repülőjegyet vásárlók ingyenesen foglalhatnak maguknak ülőhelyet, illetve feladott poggyászuk tömege a korábbi 30 kilogramm helyett 35 lehet. Ezen felül ingyenesen és korlátlan alkalommal módosíthatják utazásuk dátumát, valamint a foglalás törlése esetén díjmentes visszatérítésre jogosultak.

A feladható poggyászkeret a Classic tarifánál 25 kg-ra csökken, a Convenience esetében pedig marad 30 kg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az üzleti osztályon a Comfort és Elite viteldíj-csomagoknál továbbra is ingyenes és bármikor elvégezhető az ülőhelyválasztás, díjmentes Dohában a reptéri váróba belépés, továbbá 40 kiló a feladható poggyász tömege.

Az új, alacsonyabb árkategóriájú Classic kategória esetén bár megmarad a 40 kilós feladható poggyász, de a reptéri váró igénybevétele fizetőssé válik, és ülőhelyfoglalás csak a járat indulása előtt 48 órával lehetséges.

Minél magasabb kategóriában foglal az utas, annál nagyobb rugalmasságot élvezhet a jegy módosítása kapcsán, és annál több Qmiles pontot kap, ha rendelkezik Privilege Club tagsággal.

(Fotó: AIRportal.hu)

A Qatar Airways az összes viteldíj-csomag esetén számos kiegészítő terméket és szolgáltatást kínál azoknak, akik repülőjegyüket közvetlenül a légitársaságnál foglalják le. Ide tartozik az akár 40 százalékos kedvezmény a katari vámmentes (QDF) kiskereskedelmi, illetve élelmiszer- és italüzletekben a Hamad Nemzetközi Repülőtéren.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a következő hetekben kilenc útvonalon, Algír, Chicago, Kijev, Miami, New York, Phuket, a Seychelle-szigetek, Tbilisi és Varsó irányába indulnak újra a járatai.

A Qatar Airways a jövő hónapban két új útvonalon is megkezdi a repülést, Luandába (Angola) december 14-től hetente egyszer, San Franciscóba pedig december 15-től hetente négy alkalommal indulnak járatok Dohából.