Szépen csendben módosított Dubaj és Budapest közötti útvonalán bizonyos napokon az indulási és érkezési időpontokat az Emirates, a változás kedvező lesz a magyar utasok számára. A légitársaság a cikkünk megjelenését követően megerősítette az értesüléseket.

A foglalási rendszerekbe feltöltött menetrend szerint a korábban tervezetthez képest csak egy héttel később, július 12-től bővíti heti háromról négyre a Dubaj (DXB) és Budapest között közlekedő járatainak számát az Emirates, az eddigiek (szerda, péntek, vasárnap) ekkortól egészülnek ki egy hétfőivel.

A legfrissebb adatok alapján akkortól jelentős változás is várható a menetrendben:
szerdánként és vasárnaponként a járatok késő esti budapesti indulással és másnap kora reggeli dubaji érkezéssel közlekednek, míg a hétfői és pénteki napokon marad a megszokott időpont.

Az Emirates Boeing 777-300ER típusú repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A hétfői és pénteki napokon változatlanul helyi idő szerint 10:30-kor szállnak fel Dubajból és 14:25-kor érkeznek meg Budapestre az EK 111-es járatok, majd EK112 járatszámmal 16 órakor indulnak vissza az Emírségekbe, ahol 23:30-kor szállnak le.

Szerdánként és vasárnaponként viszont az EK 113-as járatok helyi idő szerint 16:10-kor szállnak fel Dubajból és 20:05-kor érkeznek meg Budapestre, majd EK114 járatszámmal 22:40-kor indulnak vissza, és másnap reggel 6 órakor szállnak le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez a menetrend a nyári szezon végig, 2021. október 30-ig szerepel így a foglalási rendszerekben, az útvonalon továbbra is a Boeing 777-es repülőgépeit használja az Emirates. A tervezett repülési idő idefelé 5 óra 55 perc, visszafelé pedig 5 óra 20 perc.

Az új időpont a két város között célirányosan közlekedő és az átszálló utasok számára is előnyös lehet, főleg utóbbiaknál a kora reggeli Dubajba érkezés miatt.

Forrás: Emirates

A menetrend módosítását vélhetően az utazási korlátozások és a járvány miatti bizonytalanságok okán nem verte egyelőre nagy dobra az Emirates. Éppen egy hete írtuk meg, hogy a foglalási rendszerek akkori adatai szerint július 5-től heti négyre bővült volna a járatszám, a hétfői járat viszont jelenleg csak egy héttel később, július 12-től foglalható.

A változással kapcsolatban megkerestük a légitársaság magyarországi képviseletét, amely cikkünk megjelenését követően közleményben megerősítette a július 12-től történő bővítést és menetrendváltozást.

Hozzátették: a bővítésnek köszönhetően nagyobb rugalmasságot, kényelmesebb átszállást és több választási lehetőséget élvezhetnek az utasok, amikor Dubajba vagy más úti célokra – köztük a magyarok körében népszerű üdülőhelyekre, a Maldív-, és Seychelle-szigetekre, Kenyába, Phuketre (Thaiföld) vagy Zanzibárra – tervezik utazásukat.

A légitársaság a lapunknak küldött minapi közleménye szerint továbbra is kötelező Budapesen a járat fedélzetére lépés előtt bemutatni egy 72 óránál nem régebbi, negatív eredményű PCR-teszt kinyomtatott példányát, egy további negatív PCR tesztet pedig a dubaji érkezéskor végeznek el minden utason, utóbbi költségét az Emirates fedezi.

Amint korábban megírtuk, szeptember végétől Dubaj és Budapest között a Flydubai is megjelenik, a low-cost légitársaság gépei a keddi, csütörtöki, pénteki és szombati napokon közlekednek majd az esti-éjjeli órákban, az Emirates légitársasággal kódmegosztásos rendszerben.

Így kedd kivételével a hét minden napján lesz olyan járat az útvonalon (csütörtökön kétféle is), amely a kora reggeli órákban érkezik meg Dubajba.

Forrás: Emirates