Az utazási korlátozások feloldásával párhuzamosan fokozatosan indítja újra járatait, és bővíti a felkínált kapacitását az Emirates a növekvő utazási igények kielégítése érdekében. Számos útvonalra visszatérnek az A380-asok, a foglalási rendszerek adatai szerint Budapestre is több járat közlekedik majd.

Július végére már heti 880 járatot üzemeltet majd az Emirates, a dubaji központú légitársaság globális hálózata addigra a jelenlegi 115-ről 124 útvonalra bővül – közölte lapunkkal a cég.

Július 2-án újraindulnak a járatok Phuketre (Thaiföld), illetve július 22-től közlekedik az Emirates Dubaj és Florida második legnagyobb városa, Miami között.

Visszatérnek a forgalomba a légitársaság Airbus A380-asai is, a nyári szezonban Dubajból Kairó, Jeddah, Amman, Guangzhou, London-Heathrow, Manchester, Frankfurt, Bécs, Párizs, München, Moszkva, New York JFK, Los Angeles, Washington D.C. valamint Toronto repülőtereire közlekednek az Emirates kétszintes óriásgépei.

Forrás: Emirates

A légitársaság jelenleg heti három járatot üzemeltet Boeing 777-es repülőgépekkel Budapest és Dubaj között: szerdán, pénteken és vasárnap. A budapesti járat hely idők szerint 10:30-kor indul Dubajból, és 14:25-kor száll le Budapesten, majd 16:00 órakor indul vissza Dubajba, ahova 23:20-kor érkezik meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a légitársaság közleménye nem tér ki rá, a foglalási rendszerek adatai szerint július 5-től már hétfőnként is indulnak járatok, és egészen a nyári menetrend végéig heti négy Emirates-járatpár közlekedik majd Dubaj és Budapest között.

Amint korábban megírtuk, szeptember végétől Dubaj és Budapest között a Flydubai is megjelenik, a low-cost légitársaság gépei a keddi, csütörtöki, pénteki és szombati napokon közlekednek majd az esti órákban, az Emirates légitársasággal kódmegosztásos rendszerben, ezzel tovább bővülnek a rövid dubaji csatlakozási lehetőségek a magyar utasok számára.

Fotó: AIRportal.hu