Megszületett a megállapodás: a korábbi várakozásoknak megfelelően újabb 50 darab Airbus A320neo repülőgépet rendelt meg a SAS Scandinavian Airlines és további 5 példányra szerzett opciós vásárlási jogot.

A légitársaság a most megrendelt új generációs hajtóművekkel felszerelt repülőgépekkel a flottájában repülő Boeing 737-eseket és korosabb Airbus A320 (régi hajtóműves, ceo) repülőgépeket váltja le.

Ezzel a légitársaság egységes keskenytörzsű flottát hoz létre, melytől egyszerűbb és hatékonyabb üzemelést vár a cégvezetés.

Forrás: Airbus

A most megrendelt 50 darabból az első tizenötöt 2019 és 21 között veszi át a légitársaság, melyek finanszírozásáról már megállapodtak lízingcégekkel, a további 35 példányt pedig 2023-ig szállítja a gyártó. A megállapodásnak része további öt példányra szóló opciós vásárlási jog.

A SAS már jelenleg is üzemeltet A320neo repülőgépeket, korábbi 30 darabos megrendeléséből eddig 17 példányt vett át a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új, 50 darabos rendelésnél a cég egyelőre nem jelentette be a hajtóműválasztást, de a cég eddigi neói CFM International Leap-1A erőforrásokkal vannak felszerelve.