A légitársaságok közül a világon elsőként az Emirates beoltatja összes dolgozóját koronavírus elleni vakcinával, a tömeges és ingyenes program ma indult – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az Emirates Group mától elindította saját, tömeges oltási programját, amelynek során az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó összes alkalmazottja ingyenesen megkapja a koronavírus elleni vakcinát.

A vállalat az oltási programot a Dubaji Egészségügyi Hatósággal és Egészségügyi Minisztériummal közösen valósítja meg.

Legelőször az utasokkal közvetlenül érintkező dolgozókat oltják be, köztük a pilótákat és a fedélzeti személyzet többi tagját.

Forrás: Emirates

Az Emirates az első a világon a légitársaságok közül, amely felkínálja az oltás lehetőségét alkalmazottainak. A járvány kitörése óta a légitársaság számos biztonsági intézkedést vezetett be, szem előtt tartva utasainak és dolgozóinak egészségét és biztonságát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az oltási program során a Pfizer-BioNTech és a kínai Sinopharm vakcinákat használják, mivel mindkettő megkapta a helyi hatósági engedélyeket.

A minél gyorsabb immunizáció érdekében a vállalat több helyszínen is oltja dolgozóit a hét minden egyes napján, napi 12 órában. Mint ismeretes, az Emírségek élen jár a lakosság kornavírus elleni oltásában: az Our World in Data statisztikái szerint már minden ötödik lakos megkapta a vakcinát. A tervek szerint az oltottság márciusra eléri a lakosság 50 százalékát.