Bár továbbra is 2019 elejére tervezik a Boeing 777 új generációjának első felszállását, a General Electric problémát talált az erre a típusra kifejlesztett hajtóművénél. A hajtómű repülési tesztjét emiatt elhalasztották, de a cég szerint nem lesz késés a programban.

A GE szerint nem lesz késés a típus kifejlesztésében (Grafika: Boeing)

Javában zajlik a Boeing népszerű szélestörzsű típusa, a 777-es új generációjának kifejlesztése. A 777X első tesztpéldányának részegységeit októberben kezdték gyártani.

A kész 777-9-est az idén tervezik bemutatni, a szűzfelszállást 2019 elejére tervezik, azonban a teszthajtóművel problémák adódtak – írja az aerotelegraph.com portál.

A General Electric erre a típusra szánt GE9X hajtóművének repülési tesztje a múlt év végén kezdődött volna, ám nem szállt fel a 747-es gép, amelyre felszerelték.

A GE közlése szerint egy részegységet ki kell cserélni, a gondokat a földi tesztek során tapasztalták. A hajtómű a cég tesztcélokra fenntartott 747-esén emelkedne a levegőbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hajtóműgyártó szerint nem szenved késést a 777X-program emiatt, de azt még nem tudják, mikor szállhat fel a teszt-Jumbo, amelynek a saját hajtóműveivel is gondja akadt. Közlésük alapján folyamatosan azon dolgoznak a Boeing-gyárral közösen, hogy tartsák a menetrendet.

Forrás: Boeing