Júniustól zárt körfolyamatú újrahasznosítást vezet be az Emirates, a programban több millió műanyag tálcát, edényt, tálalót és tányért hasznosítanak újra, amelyekből ismét étkeztetési eszközök készülnek.

A dubaji légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az ENSZ Környezetvédelmi Világnap és a #BeatPlasticPollution kampány jegyében indítják el a programot. A cég felelősségteljes fogyasztás iránti elkötelezettségével összhangban ez az új kezdeményezés meghatározó mérföldkő a körforgásos gazdaság felé vezető úton, amellyel az új termékek számát csökkentik, a régieket felhasználják és újrahasznosítják – teszik hozzá.

A turista és a prémium turista osztály kiszolgálásából származó, milliós nagyságrendű régi és sérült étkezési eszközt összegyűjtik, megtisztítják, egy dubaji üzembe szállítják és ledarálják, a granulátum felhasználásával készülnek az új tárgyak.

Az újragyártott edényeket, tálakat és tálcákat ezután elküldik az Emirates Flight Cateringnek, hogy ismét több ezerszer használják őket a járatok fedélzetén.

Forrás: Emirates

Az Emirates a légiközlekedési ipar vezető élelmiszer-csomagolási és tálalóeszköz szolgáltatójával, továbbá a zárt körfolyamatú gyártás szakértőjével, a deSter vállalattal együttműködve hasznosítja újra az élettartamuk végét elérő eszközöket. A repülőgépeken világszerte szolgálatba álló új tálcák, edények, kínáló tálak és tányérok minimum 25 százalékban újrahasznosított anyagokból készülnek majd, de ez az arány idővel nőni fog.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két vállalat együttműködése jelentősen csökkenti a termékek újrahasznosítása során keletkező környezeti lábnyomot is: az Egyesült Arab Emírségekben lévő deSter napenergiára, hatékony vízfelhasználásra és a hulladék minimalizálására összpontosító üzemének kapacitása képes kielégíteni az Emirates igényeit, így a légitársaságnak nem kell más országokba szállítania a különböző, újrahasznosításra váró termékeit.

A légitársaság a műanyaghulladék mennyiségének csökkentése és az újrahasznosítás érdekében már eddig is több kezdeményezést megvalósított. Helyettesítette a műanyagból készült, egyszer használatos tárgyakat (szívószálak, keverő eszközök, zacskók) fenntartható gazdálkodásból származó fa- és papíralapú eszközökkel, ahol ezek kiváltására nem volt lehetőség, azok pedig újrahasznosított műanyagból készülnek. A fedélzeten petpalackokból készült újrahasznosított takarókat használnak, a gyermekeknek is ilyen játékokkal kedveskednek, a szemetet pedig szelektíven gyűjtik – emlékeztet a közlemény.