Az Emirates 2022-ben több mint félmillió kilogramm műanyagot és üveget hasznosított újra a járatok fedélzetén keletkező hulladék szelektív gyűjtésével, ez nagyjából megegyezik egy teletankolt A380-as felszállótömegével.

Minden Dubajba érkező Emirates-járat esetén a kabinszemélyzet összegyűjti és szétválogatja a fedélzeten használt üveg és műanyag palackokat, amelyek ezután egy újrahasznosító üzembe kerülnek.

Az üvegeket szín szerint szétválogatják, majd ezt követően összetörik, és az így keletkező törmeléket üveggyáraknak adják, ahol az új palackok készítéséhez szükséges keverékbe kerülnek.

A műanyag flakonokat pedig megtisztítják, pelyhekké aprítják, granulátummá olvasztják, majd elküldik a gyártóknak, hogy új termékek készüljenek belőlük.

Ennek eredményeként az Emirates és az Emirates Flight Catering évente több ezer kilogramm üvegtől és műanyagtól mentesíti a hulladéklerakókat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság több területen is alkalmaz újrahasznosított műanyagot és más fenntartható anyagokat.

Az Emirates már 6 éve használ turistaosztályán flakonokból készült takarókat, egy ilyen elkészítéséhez 28 darab palackot használnak fel. Először apró darabokra őrölik, majd fonalat készítenek belőlük, végül ebből szövik a puha, meleg takarókat.

Forrás: Emirates

A kezdeményezés bevezetése óta a cég több mint 95 millió műanyag palackot hasznosított újra, ezzel pedig övé a légiközlekedés legnagyobb fenntarthatósági programja. Nem mellékesen, az újrahasznosított műanyag felhasználásával a gyártási folyamat során 70 százalékkal csökkenthető a károsanyag-kibocsátás.

Az Emirates a fenntarthatóság egyik legfontosabb területének a felelős fogyasztást tartja, ennek részeként a beszállítók kiválasztásánál figyelembe veszik a beszerzett termékek teljes életciklusát. Így például a fa keverőpálcák, a papír szívószálak és papírszatyrok gyártására használt faanyag minden esetben felelős és fenntartható erdőgazdálkodásból származik.

A legfiatalabb utasokat a légitársaság plüssjátékai, gyermektáskái, babakelengyéi várják a fedélzeten, amelyek szintén újrahasznosított plasztikból és más fenntartható anyagokból készülnek. Az övtáskákat, sporttáskákat, hátizsákokat meghatározott korcsoportok számára tervezték, és olyan fonalból állítják elő, amelyet 100 százalékban újrahasznosított műanyagból nyertek.

forrás: Emirates

A gyerekhátizsákok elkészítéséhez 5,5 darab, a sporttáskákhoz pedig 7 darab újrahasznosított PET-palackot használnak fel. Az Emirates gyermektáskáinak gyártásával eddig 8 millió műanyag palackot hasznosítottak újra. A címkék, de még a termékek csomagolása is újrahasznosított és újrahasznosítható anyagból készülnek.

A hosszú távú járatok prémium turista és turista osztályán utazóknak a légitársaság ingyenes úti csomaggal kedveskedik, amelyek összeállítása a négy alapvető természeti elem – tűz, víz, föld és levegő – köré épül. A neszeszerek többszöri használatra készültek, mivel anyaguk mosható kraft papír, az egyedi tervezésű mintájukat pedig nem mérgező, szója alapú tintával nyomtatták.

Forrás: Emirates

Olyan tartós, környezetbarát anyagokból készült utazási kellékek találhatók bennük, mint a búzaszalma és műanyag kombinációjával előállított fogkefe, vagy az újrahasznosított flakonból készülő zokni és alvómaszk. A fogápoló készlet, a zokni és a szemhéjpúder csomagolására 90 százalékban rizspapírt használnak.