Az illetékes bíróság jóváhagyta az Air Belgium szerkezetátalakítási programjának elindítására vonatkozó kérelmét, a légitársaság január 22-ig kapott időt a tőkehelyzete rendezésére, eközben feltűnt egy potenciális kínai befektető.

A bíróság döntése értelmében az Air Belgium megkezdheti a szerkezetátalakítási programját, amelynek ideje alatt folytathatja működését, a légitársasággal szemben a hitelezők a következő négy hónapban nem kezdeményezhetnek felszámolási eljárást.

A belga L’Echo lap a napokban azt írta, hogy forrásai szerint mindössze két-három hónapra elegendő pénze maradt a légitársaságnak, ugyanakkor információik szerint a kínai Sichuan Airlines Group érdeklődést mutat az Air Belgiumba történő befektetés iránt.

Amint korábban megírtuk, az Air Belgium igazgatósága szeptember közepén döntött arról, hogy kizárólag a légiáru-szállításra és repülőgépei ACMI/wet-lease konstrukcióban történő bérbeadására fókuszál, és október elejétől felhagy a menetrend szerinti utasszállító járatok üzemeltetésével, amelyek tetemes veszteséget termeltek az elmúlt években.

Forrás: Airbus
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.