Megszületett a döntés, a trabzoni reptéren balesetet szenvedett Pegasus 737-est bontóba küldik. Az értékes részegységeket kiszerelik, a törzset pedig vagy szétbontják, vagy képzési célokat szolgál majd.

Forrás: Youtube

Vége a találgatásoknak, a Boeing, az illetékes biztosító és a török diszkont légitársaság, a Pegasus Airlines szakemberei meghozták a döntést a légitársaság balesetet szenvedett 737-eséről.

A repülőgép nem száll fel többé, veszteségként leírják – írja az aerotelegraph.com portál a Habertürk török médiavállalatra hivatkozva.

A szakértők vizsgálata szerint nem éri meg a javítás, olyan súlyos károk keletkeztek a TC-CPF lajstromjelű Boeing 737-800-ason.

A még hasznosítható részegységeket kiszerelik és vélhetően értékesítik, a törzset pedig vagy szétszedik, vagy képzési célokra – tűzoltógyakorlatokra vagy a kabinszemélyzet oktatására – használják majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint a híradásból kiderül – de már a fényképeken és videofelvételeken is látszott –, a jobb hajtómű leszakadt és a tengerbe csúszott, a bal is megsérült, valamint a futóművek, a szárnyak és a törzs egyaránt nagymértékű károkat szenvedtek.

Ezek valószínűleg olyan fokú sérülések, amelyeket csak túl nagy munkával és irracionális összegért lehetne kijavítani.

Emellett pedig tovább bonyolítaná a helyzetet, hogy a trabzoni reptéren nem áll rendelkezésre olyan hangár, ahol ilyen összetettségű munkát el lehetne végezni.

Mint megírtuk, az észak-törökországi Trabzon repterén az alig több mint öt éves Boeing 737-es január 13-án késő este a földet érés után balra letért a futópályáról, és a tengerparti meredek lejtőn állt meg, néhány méterre a víztől. Három utas megsérült, de emberéletet nem követelt a baleset.

A pilóták későbbi hírek szerint arról számoltak be, hogy a jobb oldali hajtóműnél hirtelen teljesítménynövekedést észleltek a földet érés után. Az eset kivizsgálása még tart.