Bár még februárban megállapodott a légitársaság a hitelezőivel, egyelőre semmi jele annak, hogy végre is hajtanák a tervet. A hétvégén újabb 5 gépet vont ki az indiai légitársaság a forgalomból nemfizetés miatt.

Mint azt az AIRportal is megírta, a Jet Airways egy hónapja elfogadta a reorganizációs tervet, amelynek lényege, hogy a cég kölcsöneinek összegét tőkévé konvertálják, így a hitelezők tulajdonosokká válnak.

A terv azonban az elmúlt egy hónapban nem lépett a megvalósítás útjára, ennek egyik jele az is, hogy újabb repülőgépeket kellett a hétvégén leállítani. Minderről a mumbai tőzsdének kiadott tájékoztatásban vallott a cég, azt írta, nem tudta fizetni az egyik fennálló hitel esedékes törlesztőrészletét, ezért a hétvégén 5 újabb repülőgépet volt kénytelen leállítani.

A Jet Airways VT-JBW lajstromú Boeing 737-800-asa. (Fotó: Jet Airways)

Ezzel a légitársaság flottájából a pénzügyi nehézségek, a lízingdíjak elmaradása miatt a földön tartott gépek száma 42-re emelkedett, az adatbázisok szerinti 115-ből.

A Jet Airways februári tájékoztatása szerint a költségvetésében 1,2 milliárd USA-dolláros lyuk tátong, amelyet újabb hitelekkel, tőkebevonással és gépeladással próbálnak betömni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

India legnagyobb magántulajdonú légitársasága a magas kerozinárak és a versenyhelyzet miatt jelentős veszteségeket halmozott fel. A társaságban 24 százalékos részesedéssel bíró Etihad Airways a múlt héten közölte, hogy csökkenő, de 1,5 milliárd dolláros veszteséget hozott össze, kérdés, hogy mennyit akarnak még az arabok a Jet Airways-be invesztálni.