Az oslói bíróság is áldását adta a csődvédelem alatt működő Norwegian átalakítási programjára, miután március végén Írországban is szabad utat kapott a terv, és a hitelezők is bizalmat szavaztak neki.

A légitársaság közleménye szerint mindezek birtokában a vállalat elindíthatja a reorganizációt, amelynek első lépése friss tőke bevonása lesz.

A jogi döntések ugyanis csak akkor válnak véglegessé, ha a cégvezetésnek sikerül biztosítania az átalakítási terv végrehajtásához szükséges forrást, a tőkeemelés várhatóan májusban történik meg.

Fotó: AIRportal.hu

Mint megírtuk, az illetékes írországi bíróság március végén szavazott bizalmat a tervnek, a norvégiai jóváhagyást pedig megelőzte a hitelezők körében tartott (pozitív kimenetelű) szavazás.

A Norwegian még novemberben kért csődvédelmet Írországban, azért ott, mert több leányvállalat és a legfőbb vagyonelemek is oda vannak bejegyezve. Miután egy helyi bíróság ezt december elején jóváhagyta, a légitársaság benyújtotta az átszervezés iránti kérelmét Norvégiában is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha sikerül az átalakítás, a cég új üzleti modell mentén, skandináv belföldi járatokat és rövid távú európai útvonalakat üzemeltethet a jövőben. Ahogy korábban megírtuk, a légitársaság visszaadta összes szélestörzsű Boeing 787 Dreamlinerét, megválik Boeing 737 MAX-gépeitől, valamint lemondta Airbus- és Boeing-megrendeléseit is.