Újabb nagyarányú változásokat jelentett be a Lufthansa-csoport, október végéig a korábbi teljes flotta fele, 380 repülőgép áll majd szolgálatban, a hálózat jelentős részben helyreáll, de kérdéses még a járatsűrűség.

A Lufthansa Group a honlapján közölte, hogy október végéig foglalhatóvá tette újabb járatait, és az utazási korlátozások lazulásával bővíti a kínálatot.

A rövid és közepes távú hálózat 90, az interkontinentális pedig 70 százalékban indul újra október végére, a járatsűrűségről egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Fotó: AIRportal.hu

Az év elején a csoport légitársaságai 763 repülőgépet üzemeltettek, október végére 380 példány áll majd szolgálatban, mivel addig 200-at újra üzembe állítanak.

A járvány csúcsán, pár hónapja a vállalat azt jelentette be, hogy a szűk működés után a tényleges újraindulás ősztől várható, de közben folyamatosan változtatott a tervein, egyre több járatot újraindítva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunk megkeresésére a Lufthansa magyarországi képviselete arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi tervek szerint októberig nem indítják újra a München-Debrecen útvonalat, de a többin lesznek járatsűrítések.

A Lufthansa a nyári menetrend végéig 150 járatot közlekedtet hetente Amerikába Frankfurtból és Münchenből, Ázsia felé 90, a Közel-Keletre 45, Afrikába 40 járat indul el minden héten. Többek közt Miamiba, New Yorkba, San Franciscóba, Orlandóba, Las Vegasba, Szingapúrba és Cancúnba is újraindul a közlekedés.

Forrás: Lufthansa Group

Az európai hálózatban hetente 2100 járat közlekedik majd, Frankfurtból a mostanihoz képest 105-tel, Münchenből 90-nel több város lesz elérhető, ezek elsősorban mediterrán turista úticélok.

A Swiss Zürichből és Genfből is több járatot indít el a következő hetekben, októberre már 17 interkontinentális összeköttetés válik elérhetővé a kloteni repülőtérről.

Az Eurowingsnél októberre a hálózat 80 százaléka lesz ismét elérhető a mostani 40 százalékhoz képest, az Austrian – mint arról korábban beszámoltunk – flottája felét fogja újra használni, a Brussels Airlines a járvány előtti célállomások 45 százalékára repül ismét.