Taxiként működő autonóm járműveket tesztelnek Las Vegas repülőterén, amelyek az utasokat szállíthatják a repülőtér és a kijelölt cím között mindkét irányban.

Az önvezető járművek üzemeltetésével foglalkozó Aptiv Autonomous Mobility nevű vállalat Las Vegasban már több mint 3400 helyszínen jelen van, amelyek között népszerű hotelek, éttermek, kaszinók és szórakoztatóközpontok is megtalálhatók. Ezen kívül Bostonban, Szingapúrban és Pittsburgh-ben is működtet autonóm járműveket.

A minap a Las Vegas-i McCarran Nemzetközi Repülőtér is felkerült a vállalat szolgáltatási térképére, bár egyelőre csak tesztjelleggel. Az Aptiv a próbaidő során a dolgozóit fogja önvezető járművekkel a reptérre szállítani.

Forrás: Aptiv

“Az adataink kimutatták, hogy az önvezető járművek iránti kereslet nagy része olyan emberektől származik, akik a repülőtérre utaznának velük” – jelentette ki Karl Iagnemma, az Aptiv Autonomous Mobility vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a repülőtérrel kötött együttműködés révén azt kívánják igazolni, hogy ezek a járművek javíthatják az utasok elégedettségét.

A projektben a vállalat és a repülőtér többet megtudhat az autonóm taxik bevezetéséről és használatáról, így a későbbiekben optimalizálhatja a működtetésüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban már írtunk arról, hogy Heathrow-n a British Airways, Toulouse repülőterén az Air France tesztelt önvezető poggyász-szállító kocsikat, a belgiumi Charleroi pedig autonóm kisbuszt helyezett tesztüzembe.