Ötven darab A320neo típuscsaládba tartozó gép megrendelését jelentette be az AerCap lízingcég, az első példányokat 2022-től várják a listaáron 5,3 milliárd euró értékű szerződés részeként.

Lehívta az opciót ötven darab A320neo típuscsaládba tartozó repülőgépre az AerCap ír lízingcég, a listaárakon számolva 5,3 milliárd eurós megrendelést csütörtökön jelentette be a vállalat – írja a flightglobal.com portál.

Az első példányokat 2022-től várják a gyártótól. A mostani ügylettel az AerCap által tulajdonolt vagy már megrendelt A320neo-k példányszáma 270-re növekedett, a lízingcég saját magát a típuscsalád legnagyobb bérbeadójaként határozza meg.

Fotó: AIRportal.hu

Az AerCap tulajdonában jelenleg már 41 A320neo típuscsaládba tartozó gép van különböző üzemeltetőknél, ezek közül 21 példányon található a problémákról elhíresült Pratt&Whitney hajtómű, a többin pedig CFM-gyártmány van.

Aengus Kelly vezérigazgató a bejelentéskor közölte, hogy hatalmas keresletet látnak erre a típuscsaládra, ezért is döntöttek a legújabb technológiákat képviselő, modern gépek újbóli megrendelése mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.