A berlini bázisnyitás után közeleg a nürnbergi és hamburgi is, a Ryanair a korábbi bejelentéseknek megfelelően novembertől két gépet állomásoztat az Elba-parti Hanza-városban. Miután a Malév-csődöt követően egy ideig a közeli Lübeckbe is járt Budapestről az ír légicég, ám megszüntette ezt a járatát, a magyar utasok talán remélhetik, hogy Hamburg fő reptere lép a helyére.

Közeleg a téli menetrend, és a Ryanair a korábbi bejelentéseknek megfelelően „rátolja a gázkart” a német piacon, feltehetően a helyi erők, főképp a Lufthansa és leányvállalatai bánatára.

A már működő berlini bázisáról tizenhat új célállomást kínál már e hónaptól a korábbi ötgépes flotta helyett kilenc repülőt működtetve Schönefeld légikikötőből
a Flugrevue összefoglalója szerint.

Az új járatok között van Belfast, Santander, Temesvár, Nis és Podgorica is. Hamarosan pedig, október végétől Lanzarote (heti kétszer), Gran Canaria és Sevilla (mindkettő hetente háromszor) is elérhető lesz Berlinből, így összesen több mint negyven városba járnak majd.

Mint ismert, a német fővárosból Budapestre is közlekedik a cég szeptember eleje óta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

November elsején nyílik a két újabb bázis, Nürnbergben és Hamburgban. Előbbiből szintén indít járatot a Ryanair Budapestre.

Utóbbi kikötővárost pedig, a Flugrevue másik cikke szerint a napokban Szófiával kötötte össze az ír fapados (az ottani, szintén új bázisáról), de nemsokára két gép állomáshelyévé avanzsál – így ott is jelentősen erősítenek. A hat további célállomás között lesz például London, Brüsszel és Gran Canaria.

A Ryanair egyik Boeing 737-800-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Ryanair egyik Boeing 737-800-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)


Sokan emlékeznek még arra, hogy amikor a Malév csődbe ment 2012 elején, a Ryanair rögtön mintegy harminc városba indított járatot Budapestről, így Lübeckbe is, ahonnan buszjárattal könnyen, gyorsan és olcsón elérhető volt Hamburg, ám az ír légicég nemsokára megszüntette ezt az összeköttetést.

Most talán, a nagy németországi repterekre való „beköltözésével” esély nyílik arra, hogy ezúttal a fő hamburgi reptérről indítson budapesti járatot a Ryanair, legalábbis a berlini nyitás erre adhat reményt a magyar utazóközönség azon részének, aki érdeklődik ez iránt.