Vezető regionális szerepet szán új tulajdonosa a szlovén Adria Airways légitársaságnak – számolt be hétfőn az aerotelegraph.com szakmai hírportál.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A szlovén kormány az elmúlt években több alkalommal is megpróbálkozott az Adria Airways privatizálásával, de sikertelenül.

Az idén március óta azonban a légitársaság már a müncheni 4K Invest befektetési csoport tulajdonában működik.

A pénzügyi befektető társaság amellett, hogy kivásárolta az Adria Airways állami tulajdonrészét, tőkéhez is juttatta a vállalatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2015-ös 9,2 millió eurós nettó veszteség miatt az új tulajdonos költségcsökkentő programot léptetett életbe a társaságnál, közép- és hosszú távon azonban fejlesztését és bővítését tűzte ki célul.

A fejlesztés egyik fő célja a légitársaság regionális szerepének a megerősítése a ljubljanai repülőtér balkáni és nyugat-európai célállomások közötti átszállási csomóponttá tételével.

Az Adria Airways már az idén növeli a járatszámot az amszterdami, párizsi, szarajevói, varsói és zürichi célállomásokra, de az év vége előtt járathálózatát még nem egészíti ki újabb desztinációkkal. A társaság a jövőben charter szolgáltatásait is bővíteni tervezi.

A légitársaság jelenleg 12 gépből álló flottával 23 célállomásra repül.

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság 9,2 millió eurós veszteséget jelentett a 2015-ös pénzügyi évre, ezek után új fejlődési tervet dolgoztak ki, amelynek célja, hogy az Adria Airways a balkáni régió vezető légitársasága legyen és összekösse Dél-Kelet-Európát a világgal.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!