A nemzetközi utazási tilalom miatt a Qantas újabb speciális járatokat indít Ausztráliában, az utasok számára csak menet közben fog kiderülni, hogy hová is repülnek.

A járvány ideje alatt többféle módon igyekezett a repülni vágyóutasok kedvében járni a Qantas, magának pedig ezzel egy kis pénzt termelni. Ausztrália régóta zárva tartja határait, az első hullám idején az ország tagállamai közötti utazás sem volt lehetséges.

Ekkor találta ki a cég az országnéző járatokat, a példát több légitársaság is követte, Magyarországon is volt erre példa. Később előre meghirdetett célállomással újabb gépek szálltak fel, és többnapos programot kínáltak az érdeklődőknek.

Fotó: Qantas

Most a Qantas közleménye alapján újabb rendkívüli járatokat indítanak, de a célállomást nem árulják el előre.

A légitársaság Boeing 737-esei Sydney-ből, Brisbane-ből és Melbourne-ből szállnak fel, a csomagban nemcsak a repülőjegy, hanem az egynapos teljes program ára is benne van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A célállomás bármely város lehet, ahová a Qantas menetrend szerint közlekedik, annyit árultak csak el, hogy két órán belül elérhető és nem nagyvárosba vezet majd az út. Az utasoknak előre csak tanácsokat adnak, hogy milyen ruhát és eszközöket érdemes vinni, ebből persze valamennyire már ki lehet következtetni, hogy tengerpartra vagy hegyvidéki területre viszik majd őket.

Út közben időjárástól és a légiforgalmi irányítás engedélyétől függően a természeti látványosságoknál alacsony áthúzást is végrehajtanak.

Stephanie Tully kereskedelmi vezető azt mondta, az oltási program ad már némi bizonyosságot, hogy a határok rövidesen megnyílnak, az emberek utazási kedve azonban töretlen, ezt szeretnék kiszolgálni, emellett segíteni szeretnék a helyi turisztikai cégeket is.

A járatok márciusban, áprilisban és májusban indulnak, jegyek már foglalhatók a Qantas oldalán. A turista osztályú jegyekért 737, a business ellátásért 1579 ausztrál dollárt kell fizetni, mindegyik járat károsanyag-kibocsátását a légitársaság ellentételezi.