Júniusban is meghaladta az egymilliót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, erre eddig még soha nem volt példa a repülőtér történelmében az év ezen hónapjában, tavaly júniusban 966 297 utas fordult meg a repülőtéren.

2016. júniusban 1.053.257 utas fordult meg Ferihegyen, amely 9 százalékkal haladja meg az elmúlt évi szintet – az angol Anna.Aero adatbázisában szereplő számok szerint.

2016. első félévében 5 millió 225 ezer érkező és induló utas volt a Liszt Ferenc-repülőtéren, ez 11,87 százalékos bővülésnek felel meg a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva.

Az Anna.Aero a gépmozgások, illetve a kezelt áru mennyiségét nem közli, a Budapest Airport pedig nem frissítette az erre vonatkozó statisztikáját, pedig azt lapunk már többször kérte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Tavaly a Budapest Airport a nyári főszezonban, júliusban, augusztusban és szeptemberben lépte át az egymilliós utasforgalmat, amely akkor is kétszámjegyű bővülést jelentett.

2015-ben a repülőtér 10.298.963 utast regisztrált.

Amennyiben a 2016. első félévében tapasztalt növekedés nem torpan meg – bár a második félében magasabb bázissal és ezért alacsonyabb százalékban mért növekedéssel kell számolni – a repülőtér idei éves utasforgalma jelentősen túllépheti a 11 milliót.

Jost Lammers, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója korábban azt mondta, a tavalyi magasabb bázis miatt a következő években százalékos arányban már nem lesz kétszámjegyű bővülés, várhatóan 5-6 százalékkal nőhet a következő öt évben a kezelt utasok száma évente.