Új szolgáltatási csomagot vezet be a közeljövőben a Budapest Airport azoknak az utasoknak, akik különálló jegy megvásárlásával saját maguk intézik átszállásukat.

Kam Jandu kereskedelmi igazgató a Routes Online-nak nyilatkozott a repülőtér terveiről, elmondása szerint a budapesti repülőtéren nagy potenciál van a szolgáltatásban, mivel egyre több a self connect utas. A csomag részleteiről bár nem említett semmilyen konkrétumot, annyit elmondott, hogy

a BUD:Connect névre keresztelt szolgáltatás az átszállást teszi a lehető legegyszerűbbé azoknak, akik két különálló jegyet vásároltak és Budapesten szállnak át egy másik járatra.

Fotó: Budapest Airport

A vezető azzal is magyarázta a fejlesztés létjogosultságát, hogy a repülőtéren jelen lévő légitársaságok és kapacitások alapján a szektor növekedésére számítanak.

Ferihegyen ugyanis a forgalom jelentős részét a fapados társaságok biztosítják, a hosszútávú járathálózat fejlődésével viszont a várakozások szerint emelkedésnek indul a self connect utasok száma.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezek lehetnek az egyes diszkont járatok között átszálló utasok, vagy a hagyományos légitársaságok hosszútávú járataival, a régióból Budapesten keresztül repülő utasok, akik a Ferihegyre jutáshoz egy diszkont légitársaságot használnak ún. ráhordó járatként.

A terméket a Budapest Airport a Kiwi.com repjegyfoglaló oldallal közösen fejleszti ki. A Kiwi szolgáltatásának lényegéről korábbi cikkünkben részletesen is írtunk.

Újabb hosszútávú járatok

Kam Jandu a honlapnak beszélt arról is, hogy a LOT Polish Airlines, az American Airlines és a Shanghai Airlines új járatai után további kínai és amerikai célállomásokat szeretnének közvetlenül is elérhetővé tenni a ferihegyi repülőtéren.

Név szerint említette Los Angelest és Miamit, emellett Pekingbe és Sanghajba is szeretnék növelni a frekvenciát.

A kínai utasoknak egyebek közt a terminálban elhelyezett kínai feliratokkal tennék könnyebbé az eligazodást.

A szalagátvágás pillanata, amellyel formálisan is megnyílt a légi kapcsolat Kína második legnagyobb városa és a magyar főváros között (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Az újabb kínai járatok megnyitásának az is lökést adhat, hogy a Viking hajótársaságnak már most több olyan terméke is van, amely kimondottan a kínai utasokra fókuszál, ez pedig folyamatosan növekvő népszerűségnek örvend.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kínai polgári légügyi hatóság májusban három új útvonalra adott ki engedélyt: a China Eastern Hszian és Budapest között hetente háromszor, a Hainan Airlines Csungking és Budapest között hetente kétszer, Sencsen-Hszian-Budapest útvonalon szintén hetente kétszer indíthat járatot. Az új összeköttetéseket a légitársaságok még nem jelentették be.