Az amerikai gyártó szerint sikeresek voltak az augusztusban végrehajtott helyi tesztrepülések, ezért továbbra is bízik abban, hogy a kínai légügyi hatóság még ebben az évben feloldja a 2019-ben elrendelt repülési tilalmat.

A Boeing kínai leányvállalatának vezetője, Sherry Carbarry az Airshow China légi szalonon nyilatkozott erről, a Reuters tudósítása szerint azt mondta „minden probléma nélkül zajlott” a 737 MAX berepülése az ázsiai országban.

Elmondta azt is, hogy ennek alapján reménykednek abban, hogy a kínai hatóság még idén újra engedélyezni fogja a típusváltozat használatát, de ennél több részletet nem mondott.

Minden csak a hatóságokon múlik a Boeing illetékese szerint, aki hozzátette: mindent támogatást megadtak, és reménykeltő a kínaiak hozzáállása az ügyhöz.

Forrás: Boeing via Youtube

Utalást tett arra, hogy kormányzati szintekig ér az ügy, szerinte az Egyesült Államoknak és Kínának vannak versenyjogi problémái egymással, amelyeket meg kell oldani, mert ez teszi lehetővé a Boeing számára, hogy eladhassa termékeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról korábban beszámoltunk, augusztusban teljesítette a módosítások utáni ellenőrző repüléseket a 737 MAX Kínában, pár nap múlva a tesztgép vissza is tért a Seattle-be.

Eközben a hatóságokkal az Airbus is tárgyal regionális típusa, az A220-as engedélyeztetése kapcsán, a Bombardier-től átvett, leánykori nevén C Series engedélyeztetése ugyanis Kníában még nem indult el.