Sűrű a hétvége, ami a légiközlekedésben történt eseményeket illeti, több kisebb-nagyobb baleset is történt szerte a világban péntek óta.

Nem volt hiány futópálya-elhagyásos/túlfutásos eseményekből, két esetben okozott erős turbulencia problémát utazómagasságon közlekedő járatok fedélzetén, illetve történt két banális, vélhetően figyelmetlenségből eredő baleset is.

Egy repülőtéri busz tolatott neki egy Air Nostrum CRJ orrának Spanyolország egyik repterén

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Túlfutott a Belavia gépe Kijevben

Túlfutott a Belavia EW-336PA lajstromjelű Boeing 737-300-as replőgépe 144 emberrel a fedélzetén Kijevben. A járat Minszkből érkezett a repülőtérre, azonban a leszállást követően futópálya-elhagyásos balesetet szenvedett, mintegy 100 méterrel futott túl a 2310 méter hosszú futópályán. Szerencsére senki nem sérült meg és a repülőgépben sem keletkezett komoly kár az első szemle szerint.

Futópálya-elhagyásos baleset Nepálban

A Yeti Airlines Flight ATR-72-500-as repülőgépe futópálya-elhagyásos balesetet szenvedett a Kathmandu Tribhuvan Nemzetközi Repülőtéren. A 9N-AMM lajstromjelű ATR 69 emberrel a fedélzetén zivataros időjárásban csúszott le a futópálya szilárd felületéről a leszállást követően.

Yeti Airlines Skidded ATR 72 9N-AMM at Tribhuvan International Airport

Közzétette: Love For Aviation In Nepal – 2019. július 12., péntek

Árokba gurult egy ATR Görögországban

Egy árokba csúszott a Sky Express légitársaság GQ 405-ös járatát teljesítő ATR 42-500-as a felszállást megelőző gurulás közben a Naxos-repülőtéren. Az Athénba induló gépen tartózkodó 49 utas és a 3 fős személyzet közül senki nem sérült meg, egyelőre vizsgálják, hogy hogyan történhetett a banálisnak tűnő baleset.

Erős turbulenciába került az Emirates Airbus A380-asa

Erős turbulenciába került az Emirates EK 449-számú, Aucklandból Dubajba közlekedő járatát teljesítő Airbus A380-as. Az esemény következtében meglehetősen nagy rendetlenség keletkezett a fedélzeten, ahogy a videón is látni, de a látvány ellenére sérültekről nem érkezett hír.

Severe Turbulence on Emirates Airbus A380 😮

An Emirates A380 performing Emirates EK449 from from Auckland, NZ to DXB, has encountered heavy turbulence while in-flight to Dubai. The on-board lounge was strongly affected as the glasses and catering was all shattered and scattered in the bar area. the catering carts in the galleys was also damaged. Video Credit Unknown Subject to Copyright.#Emirates #turbulence #A380 #Airbus #AviationLovers #Aviation #News #plane #breakingnews #airline #Dubai

Közzétette: Cedarjet201 – 2019. július 13., szombat

Erős turbulenciába került az Air Canada Boeing 777-ese

37 utas megsérült, közülük kilencen súlyosan, amikor az Air Canada AC 33-as számú járatát teljesítő Boeing 777-200LR repülőgép heves turbulenciába került utazómagasságon, 600 mérföldre Honolulutól dél-nyugatra. A Vancouverből Sydneybe tartó repülőgép Honoluluban szakította meg útját, a sérülteket ellátták.