Az Air France-KLM fapadosa flottamegújításra készül, a tájékoztatás szerint a francia leánycég Boeing 737 MAX 8-asokat, a holland ág pedig nagyobb változatúakat rendelhet, összesen akár 100 példányt.

Miután a tavalyi évben történetének legjobb pénzügyi eredményét érte el a budapesti járatokat is üzemeltető Transavia, az Air France-KLM fapadosa flottamegújításra készül – írja az air-journal.fr portál.

A francia és holland céggel is rendelkező márka az utóbbi vezetőjének közlése szerint összesen akár 100 Boeing 737 MAX-ot is rendelhet, akár már az idei Párizsi Légi Szalonon.

Fotó: AIRportal.hu

A szakember megerősítette, hogy jó ideje elemzik a lehetőségeket, az új gépekre 2021-től volna szükségük. A Transavia France 737 MAX 8-asokat, a holland vállalatrész pedig ennél nagyobb változatokat rendelhet, de arról, hogy ez MAX 9-est vagy 10-est, esetleg mindkettőt jelenti-e, bővebbet nem árult el.

A gépek egy részét megvennék, másik részét lízingelnék a nagyobb rugalmasság érdekében, azonban ezek arányáról sem beszélt bővebben az igazgató.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A holland Transavia egyébként jelenleg 35 Boeing 737-800-ast és hét 737-700-ast üzemeltet, flottájának átlagos életkora 9,5 év, a legidősebb példány már húsz éves. A Transavia France ennél jóval fiatalabb gépparkkal rendelkezik, a szintén 35 darab 737-800-asának átlagéletkora 6,5 év.