Egy formatervező cég új generációs, könnyű vázra szerelt turista osztályú széket alkotott az Airbus megbízásából, amely a test hőmérsékletét, az izomzat állapotát is mérheti, és visszajelzést ad az utasnak.

Meglepő kialakítású és funkciókkal ellátott, új generációs turista osztályú üléseket tervezett a Layer nevű cég az Airbus megbízásából – írja az Aerotelegraph. A minap bemutatott, Move fantázianevű székek úgynevezett okostextil borításúak, szenzorokkal és beépített mozgatóalkatrészekkel rendelkeznek.

A rövid- és közepes távú járatokra tervezett ülés érzékeli a benne ülő hőmérsékletét, izomtónusát, így egy okostelefonos applikációval személyre is szabható.

Az app visszajelzést ad, ha úgy ítéli meg, ideje vizet innia (!) vagy mozognia kicsit az utasnak, de állítható a hőmérséklete és a beépített motoroknak köszönhetően a feszessége is, emellett masszázsfunkcióval szintén rendelkezik. De ha az ember nem akarja maga beállítani, rábízhatja magát a székre, amely az adott test sajátosságaihoz szabja magát.

A Move ezen kívül könnyűszerkezetes is: alumíniumból és szénszálas anyagokból készült, így a súlycsökkentésben szintén lehet szerepe, amellyel a légitársaságok üzemanyagot spórolhatnának, a környezetvédelmen túl anyagi előnyt is elérve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az újfajta ülés háttámlájában beépített monitor található, az asztalka pedig a megszokotthoz képest nem vízszintes, hanem függőleges helyzetben van felcsukott állapotban. Kinyitva a magassága állítható, és ha csak félig hajtják ki, saját eszköz megtámasztására is alkalmas.