A Verdi szakszervezet szerdai figyelmeztető sztrájkja miatt szinte összes járatát törli a Lufthansa a frankfurti és müncheni bázisán, de a munkabeszüntetés más német repterek és a cég földi kiszolgálói által kezelt légitársaságok forgalmát is érinti.

A Lufthansa földi kiszolgálóinak szerdai figyelmeztető sztrájkja miatt Frankfurtban 678, Münchenben 345 járatát törli a Lufthansa, amely összesen 134 ezer utast érint.

A légitársaság közlése szerint már kedden, valamint csütörtökön és pénteken is előfordulhatnak járattörlések a szerda hajnali 3 óra 45-től csütörtök reggel 6 óráig tartó munkabeszüntetés miatt, amelyben húszezer, a járatok műszaki felkészítésében, a repülőgépek és az utasok földi kiszolgálásában tevékenykedő dolgozó vehet részt.

Amint megírtuk, a Verdi sztrájkfelhívása érinti a két fő központi-elosztó reptér mellett Düsseldorf, Köln, Hamburg, Berlin, Bréma, Hannover, Stuttgart és Köln forgalmát is, sőt más légitársaságok járatait is, amelyek egyes kiszolgálási folyamatait a Lufthansa látja el.

Fotó: AIRportal.hu

Az érintett utasokat a légitársaság arra kéri, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, mert más napokra és járatokra próbálják átfoglalni őket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a nyári csúcsidőszakban az átfoglalási lehetőségek a járatok telítettsége miatt korlátozott, ezért a vonattal történő utazást javasolják azokon az útvonalakon, ahol lehetséges.

A helyzetet nehezíti, hogy Németország több nagy tartományában is a múlt hét végén kezdődött meg az iskolai nyári szünet, Bajorországban pedig pénteken lesz az utolsó tanítási nap.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatinformációs rendszere szerint a Lufthansa az összes budapesti járatát törölte szerdán, ez Frankfurtból négy, Münchenből három járatpárt érint.

Michael Niggemann, a Lufthansa HR-igazgatója bírálta a szakszervezet lépését, mint mondta, a sztrájkfelhívás mindössze két napnyi tárgyalás után, a kollektív megbeszélések konstruktív fordulójában hatalmas károkat okoz. „A főszezonban ez jelentős mértékben érinti utasainkat, emellett különösképp megterheli munkavállalóinkat a légiközlekedés amúgy is nehéz időszakában” – tette hozzá.