Több mint tíz új útvonalat vesz fel kínálatába idén tavasztól a Bulgaria Air, a légitársaság heti négy közvetlen járattal visszatér Budapestre is.

Nagyszabású hálózat-bővítést jelentett be hétfőn este a bolgár légitársaság. A Bulgaria Air a tavaszi időszakban több mint tíz új útvonalon indít közvetlen járatokat, a repülőjegyek értékesítését már meg is kezdte a cég.

A Szófia es Budapest közötti útvonalon április 29-től hetente négy közvetlen járatot tervez a légitársaság.

A Bulgaria Air a hétfői, keddi, csütörtöki és szombati napokon köti majd össze a bolgár és a magyar fővárost.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság foglalási rendszere szerint az FB 345/346 számú járatokat Embraer E190-es gépek teljesítik. A menetrend szerinti repült idő egy irányba 1 óra 15 perc, a fedélzeten 8 üzleti és 100 turista osztályú ülésen foglalhatnak helyet az utasok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Bulgaria Air 2016-ban és 2013-ban már teljesített járatokat a két város között a nyári szezonban.

A légitársaság egyebek mellett Dubajba, Korfura, Rodoszra, Krétára, Szalonikibe és Kijevbe is indít járatokat tavasszal és nyár elején Szófiából. A nyári időszakban ismét közlekednek majd gépei a szentpétervári és valenciai útvonalakon, és hamarosan bejelentik a tervezett tenerifei menetrend szerinti járat indulási dátumát is, amely eddig csak charterként volt elérhető.

A Bulgaria Air közleményében azt ígéri, hogy az év későbbi szakaszában újabb jó hírekkel is szolgál majd az utasainak, a légitársaság méretéhez képest most bejelentett nagyívű bővítést a cég közlése szerint az tette lehetővé, hogy több rivális légitársaság is kivonult az érintett útvonalakról.

A légitársaság tavaly februárban, még a járvány európai kirobbanása előtt jelentős flottamodernizációt tervezett. Az internetes adatbázisok szerint jelenleg négy Embraer E190-es, két Airbus A319-es és három A320-as teljesít szolgálatot a Bulgaria Airnél. A flotta átlagéletkora tizenegy és fél év.