Megérkezett Budapestre a Bulgaria Air első járata Szófiából. A bolgár légitársaság járatai hetente négy alkalommal kötik össze Szófiát Budapesttel, a járatokat a Bulgaria Air Embraer 190-esei repülik.

A Bulgaria Air LZ-PLO lajstromjelű Embraer 190-es repülőgépe - illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Bulgaria Air LZ-PLO lajstromjelű Embraer 190-es repülőgépe – illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

Az első járatot a légitársaság LZ-PLO lajstromjelű Embraer 190-ese teljesítette, a 2012-ben gyártott regionális repülőgép néhány perc késéssel, 13:25-kor szállt le Ferihegyen.

A járatokat a menetrendi információk szerint a légitársaság Embraer 190-es repülőgépei teljesítik és október 27. az utolsó dátum, amire jelenleg lehetséges foglalni helyet a járatra. A légitársaság Embraer 190-es repülőgépei két osztályos konfigurációban 8 Business Class és 100 turista osztályú ülést kínálnak.

A járatok hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap közlekednek: hétfőn és szerdán 13.10-kor indulnak Szófiából és helyi idő szerint 13.20-kor érkeznek meg 1 óra 10 percnyi repülés után és 14 órakor indulnak vissza. Csütörtökön 14.50-kor indulnak a járatok Szófiából, Budapestet pedig 15.40-kor hagyják el. Vasárnap 21.30-kor száll fel a járat Szófiából, majd a 21.40-es érkezés után 22.20-kor indulnak vissza és másnap fél 1-kor landolnak helyi idő szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AIRportal.hu repülőjegy keresőjében egy tetszőleges augusztusi dátumra rákeresve adókkal és illetékekkel együtt 52.000 Ft-ért lehet retúr repülőjegyeket vásárolni a járatra. Ebben az árban már természetesen benne van a feladott poggyász is.

A Wizz Air diszkont légitársaság februrában jelentette be, hogy járatot indít a magyar és a bolgár főváros között. A diszkont légitársaság gépei heti háromszor közlekednek november 1-jétől. A Wizz Air éppen a múlt héten jelentette be, hogy augusztus 3-tól szerdánként és vasárnaponként közlekedő heti két járattal új nyári útvonalat indít Budapest és Várna között.

A Bulgaria Air 2013-ban már teljesített járatokat a két város között, akkor szintén heti négy járatot üzemeltettek, de néhány járat után leállították a gépeket.