Légitársasági, kereskedelmi, hatósági és környezetvédelmi partnereinek adott 2018-as teljesítményük elismeréseként díjakat a Budapest Airport. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég egyebek mellett így köszönte meg a partnereinek azt a hozzájárulást, amivel 13,5 %-os utasforgalmi- és 14,9 %-os légi teherszállítási növekedést elérve Európa egyik leggyorsabban fejlődő légikikötőjévé válhatott a magyar főváros repülőtere – közölte a Budapest Airport.

14,9 millió érkező és induló utas, 146 ezer tonna légi teheráru – egyebek mellett ezek a tények jelezték 2018-ban, hogy mekkora forgalmat is bonyolított a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A magyar főváros légikikötője ezzel a növekedési ütemmel Európa élvonalába tornázta fel magát.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér több tízezer embernek a munkahelye, a dél-pesti régió legnagyobb munkáltatója is egyben, ahol több, mint száz különféle vállalat, hatóság és légitársaság dolgozik azon, hogy a budapesti utasok kényelmesen és biztonságosan szállhassanak repülőre. Ezeket a közös erőfeszítéseket ismerte el a Budapest Airport, amikor tegnap este az 1. Terminál épületében megtartott gálaünnepségen elismerő díjakat adott át a legjobban teljesítő partnerek képviselőinek.

Forrás: Budapest Airport

A díjak átadásakor a megjelent több, mint 300 vendég előtt Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta: „Egyszerre megtiszteltetés és büszkeség is a számomra, hogy személyesen is köszönetet mondhatok valamennyi partnerünknek a tavalyi évben elért különlegesen értékes hozzájárulásukért a közösen elért teljesítményhez. Az ő kitartó és jelentős erőfeszítéseik nélkül nem zárhattunk volna tavaly újabb rekordévet és nem fejleszthettük volna tovább a repülőteret.”

A 2018-as év díjazottjai:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kategória: 2018-as díjazott partner:
Legjobb új légitársaság American Airlines
Legjobban fejlődő hagyományos légitársaság LOT Polish Airlines
Legjobban fejlődő diszkont légitársaság Wizz Air
Legnagyobb kapacitásbővítés – hosszú távú Qatar Airways
Legnagyobb járatszám növekedés Aeroflot
Legnagyobb ülőhely kihasználtság Jet2.com
Legjobb marketing díj airBaltic
Legjobban teljesítő új cargo légitársaság AirBridgeCargo
Legjobban teljesítő expressz csomagküldő cég DHL Express
Legjobban teljesítő cargo légitársaság Cargolux
Személyes különdíj kiemelkedő teljesítményért Palotai Csaba, igazgató – ibis Styles Budapest Airport Hotel
Az év kereskedelmi partnere Memories of Hungary Kft. (SkyCourt)
Az év kereskedelmi partnere Magyar Duty Free Kft (T2B)
Az év kereskedelmi partnere SSP Hungary – Camden Food (SkyCourt)
Greenairport program – az év partnere Çelebi Ground Handling Hungary
Különleges személyes elismerés – egyéni díj Balogh Miklós r. ezredes – Repülőtéri Rendőr Igazgatóság