Azonnali hatállyal lemondott a Boeing vezérigazgatói pozíciójáról Dennis Muilenburg, helyét David L. Calhoun veszi át.

Az amerikai gyártó lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, Az igazgatóság döntése értelmében utóda, David L. Calhoun elnöki és vezérigazgatói pozíciót is ellát január 13-ától (ahogy Mulienburg is, mielőtt megfosztották először elnöki tisztségétől), és emellett az igazgatóság tagja marad.

Az átmeneti időszakban a társaság irányítását Greg Smith pénzügyi vezérigazgató-helyettes látja el.

Forrás: Boeing

A közlés szerint a részvényesek, a hatóságok és az ügyfelek bizalmának helyreállítása érdekében volt szükség Dennis Muilenburg távozására.

Az új cégvezetéssel a Boeing továbbra is a teljes transzparenciára, illetve a Szövetségi Légügyi Hatósággal, az ügyfelekkel és a többi hatósággal folytatott hatékony és proaktív kommunikációra helyezi a hangsúlyt – olvasható a közleményben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Dennis Muilenburg 1985 óta dolgozott a Boeingnél, elnöknek 2013-ban, vezérigazgatónak 2015-ben nevezték ki. Távozása nagyban összefügghet a 737 MAX-okkal kapcsolatos problémákkal.

A két halálos baleset után 2019 októberében már megfosztották igazgatósági elnöki pozíciójától. A balesetek miatt a Kongresszus közlekedési bizottsága előtt is tanúskodnia kellett, ennek során több tag is arról érdeklődött, hogy miért nem mondott eddig le. Erre rendszerint azt válaszolta: nem úgy nevelték, hogy ilyen helyzetekben megfutamodjon.