Az utasok közötti balhé ugyan ritka, de nem példa nélküli eset, az azonban szinte egyedülálló, hogy egy járaton a személyzet két tagja között fajul tettlegességig egy vita: Kínában egy belföldi úton most ilyen történt.

A brit The Independent, illetve a Reuters hírügynökség is beszámolt az esetről, amely még február végén történt a Donghai Airlines egyik belföldi járatán.

A radaradatok szerint a B-5311-es lajstromjelű Boeing 737-800-as Nantongból repült Hszianba a DZ 6297-es járatot teljesítve, amikor az incidens történt. A helyi WeChat közösségi médiafelületen megjelent információk szerint a járat kapitánya, valamint az egyik légiutaskísérő veszett össze.

Fotó: Wikimedia Commons, Windmemories

A vita abból fakadt, hogy a pilóta az első mosdóba ment ki, de épp az egyik utas is használni akarta a mellékhelyiséget, ezért a kapitány megkérte, hogy várjon, a légiutas-kísérőt pedig utasította, hogy a szabályok értelmében tartsa távol az illetőt.

Mivel a pilótákat könnyen megtámadhatják, amikor a mosdóba mennek, a légiutas-kísérőnek megfelelő távolságot kell biztosítania, a testével akadályt képezve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utas a folyosón várt a sorára, ezért a kapitány kérdőre vonta a stewardot, hogy miért nem küldte a helyére. Ezen annyira összevesztek, hogy tettlegességig fajult a vita. A hírek szerint a kapitánynak kitörött egy foga, a légiutas-kísérőnek pedig eltörött a karja.

A Donghai Airlines nyilvánosan elnézést kért az eset miatt, és azonnali kivizsgálást kezdett. Az ügyet a légicég mellett a kínai polgári légügyi hatóság is vizsgálja, a személyzet mindkét tagját azonnal felfüggesztették.

A repülőgép megszakítás nélkül folytatta útját, és 15 perccel a menetrend szerinti érkezési idő előtt landolt Hszianban.