A dél-franciaországi Toulouse-ban nyit újabb bázist az Ryanair október 29-től. Az ír ultra low-cost cég két repülőgépét állomásoztatja majd az Airbus főhadiszállásának is otthont adó Blagnac-reptéren, és 11 új útvonalon indít járatokat, többek közt Budapestre is. A cég a téli menetrendben Bordeaux-t is összeköti Budapesttel.

A téli menetrend előkészítéseként jelentette be ma Ryanair, hogy bázist nyit a dél-franciaországi nagyváros, Toulouse repülőterén.

A légitársaság hetente két alkalommal repül majd Toulouse és Budapest között is, ezzel egy eddig nem kiszolgált, de nagyon is keresett útvonal válik közvetlenül elérhetővé Ferihegyről.

Forrás: Ryanair

A Ryanair járatai Toluouse és Budapest között 2019. október 30-tól közlekednek, szerdánként és vasárnaponként.

Az FR1933/34-es számú járatok délután 4 órakor indulnak Toulouse-ból és 18:30-kor érkeznek meg Ferihegyre, majd 18:55-kor indulnak vissza, és 21:25-kor érkeznek meg a dél-franciaországi városba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanair a két bázisgéppel összesen 11 új útvonalon indít járatokat, ezzel összesen húszra növeli a Toulouse-ból elérhető útvonalait.

A légitársaság Alicante (heti 2), Brest (heti 3), Budapest (heti 2), Lille (napi egy), Luxembourg (heti 3), Marseille (napi egy), Oujda (heti 2), Palermo (heti 2), Porto (heti 3), Tangier (heti 2) és Valencia (heti 2) irányába indít új járatokat Toulouse-ból.

A Ryanair közlése szerint éves szinten mintegy egymillió utasra számítanak, a bázis létrehozására 200 millió eurós befektetéssel számol a cég, az állomás közvetlenül 60 munkatársat foglalkoztat majd, de összesen 750 munkahely létrehozását támogatja.

Az ír low-cost légitársaság szintén hetente két alkalommal járatot indít Budapest és Bordeaux között a 2019/20-as téli menetrendben. Az FR 6553/54-es számú járatok október 29-től keddi és szombati napokon közlekednek majd.